Meldkamer

De keuze voor een goede meldkamer is belangrijk. Als uw alarm afgaat wilt u dat er door de meldkamer snel en adequaat wordt gehandeld volgens de afspraken die u maakt (het protocol).

Wij werken samen met twee vaste meldkamers: 
• Europac in Oss
• SMC alarmcentrale in Eindhoven

Elke actie zijn eigen protocol
Bij de meldkamer kunnen vele soorten meldingen binnenkomen. De meest voorkomende zijn inbraak- en brandmeldingen. De centralist krijtgt bij binnenkomst de melding in het scherm. Met deze informatie belt de centralist de politie of brandweer. Maar een meldkamer kan ook technische meldingen ontvangen, denk hierbij aan een diepvries in een restaurant. Als deze niet goed meer koelt bestaat de kans op ontdooien. Denk ook aan uw computerruimte waarvan de airco defect is gegaan waardoor de temperatuur van uw computers oploopt. Voor beide meldingen is geen politie nodig, maar een medewerker van het bedrijf. Deze kan dan actie ondernemen waardoor "grote" schade beperkt kan blijven. Zo is er voor elke situatie wel een passende oplossing te vinden.

Waar kan de meldkamer u meehelpen?

De centralisten van de meldkamer zijn veelzijdig opgeleid, hierdoor kan een meldkamer niet alleen gebruikt worden voor alarmsystemen. Hieronder staan enkele voorbeelden waar ze u mee van dienst kunnen zijn.
 
Live meekijken
Bij een inbraakmelding kan de centralist inloggen op het aanwezige camerasysteem. Zo kan de snel en gemakkelijk de situatie ter plaatse worden ingeschat.
 
Telefoondienst
Heeft u een bedrijf dat 24 uur per dag bereikbaar dient te zijn dan kan de meldkamer een uitkomst bieden. Door buiten kantoortijden uw telefoonnummer door te schakelen naar de meldkamer kan de centralist de melding aannemen en een eventuele storingsmonteur inschakelen.
 
Parkeergarage
Heeft u een leuke avond gehad en staat uw auto in een parkeergarage maar gaat de slagboom niet meer open? Dan is er niets vervelender om niemand aan te treffen die u kan helpen. Door een intercomsysteem door te zetten naar de meldkamer, zal een klant van uw parkeergarage of bedrijfspand een centralist aan de lijn krijgen. Deze kan dan actie ondernemen of de slagboom/poort op afstand openen. 
 
Wilt u meer weten over Europac? Klik hier om de folder te downloaden of
kijk op www.europac.nl
Meer informatie over SMC vindt u hier of kijk op www.smc-alarmcentrale.nl
Monteur gezocht!