Video analyse

Om de veiligheid van grote groepen mensen te waarborgen, worden risicogevoelige en/of grote terreinen of gebouwen vaak streng gecontroleerd. Voorkomen is immers beter dan genezen. Mensen, voertuigen en objecten worden dag en nacht in de gaten gehouden. Met het menselijke oog is dat onmogelijk. De intelligente video analyse software van Agent VI neemt deze taak van ons over. Camerasystemen met deze software worden zo geprogrammeerd, dat ze beelden kunnen analyseren en melding geven bij verdachte activiteiten.

Wat merkt het systeem op?

Het systeem kan personen, voertuigen en objecten analyseren. Afhankelijk van de gekozen software, kan worden ingesteld wanneer de software een melding dient te geven. Staat er een auto te lang stil, loopt er een persoon over een afgezet gebied, is iemand een koffer vergeten. Dit is een kleine greep van de mogelijkheden. Voor een juiste werking zal vooraf de beste type camera en locatie bekeken worden.  

Ook in het donker

Een thermische camera geeft beelden op basis van de warmte die een object, voertuig of persoon altijd uitstraalt. Hierdoor kunnen thermische camera’s in het donker, bij dichte rook of bij slechte weersomstandigheden beelden leveren waarmee verdachte activiteiten zijn waar te nemen. Een thermische camera is dan ook een prima aanvulling op het systeem met detectiesoftware.

Hieronder ziet u meerdere situaties waarin Agent VI een melding genereerd. Klik op het filmpje om af te spelen.

Heeft u interesse in een dergelijk systeem? Dit is altijd maatwerk. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Monteur gezocht!