Camerabewaking

Mag ik met mijn camerasysteem beelden bekijken van de openbare weg? En hoelang mag ik beelden bewaren?
Dat is toegestaan zolang op de camerabeelden ook een deel van uw bedrijfspand of woning te zien is. Bijvoorbeeld de voorzijde van uw winkel of woning. Beelden mag u in principe onbeperkt bewaren. De enige voorwaarde is wel dat u te kennen geeft dat opnames gemaakt worden. Of door het plaatsen van waarschuwingsstickers en/of door een confrontatiemonitor bij de ingang van de winkel of woning. 

Hoe lang worden opgenomen beelden bewaard?
Dat hangt van uw harde schijf af, hoeveel camera's u heeft en wat de kwaliteit is van de beveiligingscamera's.

Ik heb mijn internetrouter vervangen en nu kan ik mijn systeem niet meer bekijken. Wat moet ik nu?
In een internetrouter worden “poorten” open gezet. Hierdoor kan een smartphone of PC via het internet verbinding maken met het systeem. Als de router vervangen wordt, dient deze weer ingesteld te worden. Hiervoor dienen wij langs te komen. 
 
Ik heb nu analoge camera’s hangen, maar wil graag uitbreiden met IP camera’s. Kunnen we dit combineren?
Ja, dit is mogelijk. We kunnen de analoge camera’s aansluiten op videoservers. Deze vormen het analoge signaal om naar IP. Hierdoor kunnen zowel de analoge, als IP camera’s op één opname PC opgenomen worden.
 
Rondom ons pand hangen analoge camera’s. Deze willen we vervangen door IP-camera’s. Kan dit op de bestaande bekabeling?
Een analoge camera wordt met een coax kabel aangesloten en een IP camera met UTP. Er zijn omvormers die de data transporteren middels de bestaande coax kabel. De POE (Power over Ethernet) gaat niet over de coax, dus er dient  wel een stroomvoorziening voor de camera gemaakt te worden. 
Gerelateerde Producten
Monteur gezocht!