Alarmsystemen

Wat is het voordeel om een alarmsysteem aan te sluiten op een meldkamer?
De meldkamer is in combinatie met een alarmsysteem in vele opzichten de kracht achter het beveiligen. De medewerkers van de alarmcentrale, zullen elke melding zorgvuldig behandelen en op waarde weten in te schatten. Nadat het alarmsysteem meldingen heeft door gegeven aan de meldkamer, zal de centralist de opgegeven contactpersonen bellen.

Ik heb al genoeg hang- en sluitwerk. Is een elektronisch alarmsysteem dan interessant voor mij?
Ja, want met goede sloten maakt u het inbrekers lastig om uw huis binnen te komen, maar als ze eenmaal binnen zijn, kunnen ze vrij hun gang gaan. Elektronische beveiliging schrikt inbrekers nog eens extra af. Bovendien wordt er direct alarm geslagen, als inbrekers toch binnenkomen. Ook als u niet thuis bent.
 
De meldkamer heeft geen contact met het alarmsysteem, wat nu ?
Het alarmsysteem verstuurd, ongeacht de status van het systeem, 1 x per 24 uur een automatische testmelding. Indien deze niet aankomt bij de meldkamer, houdt dit in dat er geen contact met het alarmsysteem is. Meestal is de oorzaak hiervan extern te zoeken in het telefoonnetwerk. Als test kunt u zelf het alarmsysteem in-/ en uit te schakelen. Neem hierna contact op met de meldkamer en vraag na of zij dit ontvangen hebben. Mocht er geen melding zijn binnengekomen, dan dienen wij hiervoor langs te komen.

Ik heb een huisdier. Kan ik nu een (draadloos) alarmsysteem laten installeren?
Voor elke situatie is een oplossing te vinden! Er zijn speciale detectoren te verkrijgen die huisdieren onder de 35 kg niet detecteren. Heeft u een groter huisdier of heeft u een erg speels huisdier, dan kan ook gebruik gemaakt worden van glasbreukmelders en magneetcontacten.
 
Ik ga een nieuwe woning of bedrijfspand bouwen, wanneer neem ik contact op?
Zodra de tekeningen definitief zijn, adviseren we u om contact met ons op te nemen, zodat we samen met u in een vroeg stadium tot een goed ontwerp komen. Ook werken we graag samen met uw elektra-installateur of bouwkundig aannemer om tot een plan van aanpak te komen, wat efficiĆ«nter en kostenbesparend is.

Worden aangesloten brandmelders ook doorgemeld naar de meldkamer?
Alle extra apparatuur die is aangesloten op het alarmsysteem, zal doormelden naar de meldkamer. Denk hierbij niet alleen aan brandmelders, maar ook een overvalknop, watermelder enz.

Ik ga verhuizen. Wat gebeurt er dan?
U kunt ervoor kiezen het alarmsysteem mee te verhuizen naar uw nieuwe woning of bedrijfspand. Afhankelijk van de grootte van het systeem is het mogelijk dat u moet uitbreiden. Wanneer u het alarmsysteem wilt meenemen, is het verstandig om het door ons te laten demonteren. Zo voorkomt u onnodige defecten. Mocht het alarmsysteem in het woonhuis of bedrijfspand blijven hangen is het belangrijk om het contract bij de meldkamer op te zeggen. 

Werkt het alarmsysteem als ik thuis ben?
Tijdens oplevering wordt het systeem naar uw wens geprogrammeerd. Zo kunnen we bijvoorbeeld als u gaat slapen alleen de detectoren beneden inschakelen zodat u boven rond kunt lopen. Aanwezige brandmelders werken altijd.

Werkt het alarmsysteem nog als de elektriciteit uitvalt?
In het systeem zit een ingebouwde accu. Deze voedt het systeem gedurende 24 uur na het wegvallen van de stroom. Uiteraard wordt u ook op de hoogte gebracht van de stroomuitval. Het systeem schakelt ook automatisch weer over op de netstroom.

 

Gerelateerde Producten
Monteur gezocht!