Mistgenerator

Hoe lang worden opgenomen beelden bewaard?
Dat hangt van uw harde schijf af, hoeveel camera's u heeft en wat de kwaliteit is van de beveiligingscamera's.
 
Kan een inbreker niet gewoonweg wachten tot de mist verdwijnt?
Een mistkanon kan worden ingesteld op intervallen om een bepaald niveau mist te behouden in de ruimte. De mist blijft tot maximaal 1 uur hangen. Verder wordt het mistkanon elke keer geactiveerd als er beweging wordt geregistreerd. Wachten tot de mist verdwijnt is dus geen optie.
 
Is er geen risico dat de brandweer uitrukt?
De mist ziet er uit als rook, maar als het systeem wordt geactiveerd zal de meldkamer de brandweer inlichten dat er niet hoeft te worden gereageerd op een rookmelding uit het betreffende pand.

Wat gebeurt er als de inbreker de stroomtoevoer onderbreekt?
Een mistkanon kan ook worden geactiveerd als de stroom van het pand is uitgevallen of de stroom onderbroken wordt naar uw alarmsysteem. De ingebouwde accu zorgt ervoor dat uw systeem nog 3 uur lang van stroom wordt voorzien. Dit geeft u de zekerheid dat uw systeem onder alle omstandigheden blijft werken.
 
Hoe raak ik de mist weer kwijt?
Ondanks het feit dat de mist zo dicht is, dat u geen hand meer voor ogen ziet, zorgt het ventileren van de ruimte ervoor dat de mist binnen ongeveer 20 minuten volledig verdwenen is. Hierna ziet u letterlijk geen spoor meer van de activering van uw systeem. Ventileren van de ruimte dient binnen een uur na activering te geschieden!
 
Wanneer moet ik de mistcontainer vervangen?
Het is uiteraard belangrijk dat er altijd voldoende mistvloeistof voorhanden is in de mistvloeistof container. U hoeft daar niet permanent op te letten. Dat doet het systeem voor u. Bij onvoldoende vloeistof zendt het systeem een melding naar de meldkamer en wordt er lokaal gewaarschuwd d.m.v. een geluidssignaal.
 
Bestaan er eisen voor mistbeveiligingssystemen?
Ja. Sommige verzekeraars overal ter wereld eisen een mistgenerator bij bepaalde typen bedrijven, zoals juweliers en horlogemakers. In het geval dat er herhaaldelijk inbraakschade is geweest, kunnen verzekeraars ook het gebruik van mistbeveiliging eisen.
 
Is het gevaarlijk voor de inbreker?
Mistbeveiliging heeft maar 1 doel: het afsluiten van uw waardevolle goederen door deze gedurende een uur onzichtbaar te maken. Een mistkanon vangt geen inbrekers of blokkeert een vluchtroute. Het doel is inbrekers te confronteren met de mist, zodat ze met lege handen uw pand zo snel mogelijk verlaten.
 
Zijn een camerasysteem of een alarminstallatie niet voldoende?
Natuurlijk, maar als u ongenode gasten krijgt, dan zijn ze nog steeds in staat uw goederen te ontvreemden. Inbrekers weten goed dat het ministens 10 à 15 minuten duurt voordat er een bewaker of politieagent arriveert na een inbraakmelding. En de videobeelden die alleen een gemaskerd persoon laten zien, zijn inmiddels overbekend. Met een mistkanon verdedigt uw pand zichzelf tegen dit soort activiteiten.
 
Kan ik een mistkanon verstoppen?
Jazeker! Onze mistkanonnen zijn ontworpen om op deze manier te worden gebruikt. U kunt de mistkanonnen achter wanden of achter verlaagde plafonds plaatsen. Er is slechts een klein gaatje nodig om de mist de beveiligde ruimte in te blazen. U moet wel zorg dragen voor een droge ruimte die een temperatuur heeft van minimaal 5 graden Celsius.

 

Gerelateerde Producten
Monteur gezocht!