Noodverlichting

Noodverlichting is een belangrijk onderdeel van de veiligheidsvoorzieningen in uw (bedrijfs)pand. Wanneer er paniek uitbreekt zorgen deze borden ervoor dat u en uw personeel snel en veilig de uitgang van het pand kunnen vinden. De bekende groene bordjes met een witte pijl of een wit, rennend mannetje blijven branden wanneer de reguliere stroomvoorziening wegvalt. Dat lijkt simpel, maar noodverlichting moet voldoen aan verschillende wettelijke voorschriften en bouweisen.
 
Jaarlijks onderhoud en controle
Men gaat er vaak vanuit, wanneer er noodverlichting aanwezig is, de veiligheid voldoende gewaarborgd is. Niets is minder waar! Noodverlichtingarmaturen hebben regelmatig (onzichtbare) defecten zoals accu's met onvoldoende capaciteit of kapotte lampen. Daarnaast is er regelmatig sprake van een verkeerde vluchtroute, verouderde pictogrammen of een tekort aan noodverlichting. Problemen die zonder een vakkundige controle pas opgemerkt worden als de nood aan de man is. Laat Flitz Beveiligingstechniek daarom jaarlijks uw noodverlichting controleren.
 
Deskundig onderhoud
Wij onderhouden en controleren elk type noodverlichting op een juiste werking. Daarnaast controleren wij of de inrichting nog voldoet en of er geen veranderingen hebben plaatsgevonden. De armaturen worden standaard voorzien van een onderhoudssticker en er wordt een servicerapport opgesteld. Eventuele tekortkomingen worden ter plekke toegelicht en gerepareerd.
 
Flitz Beveiligingstechniek helpt u graag bij advies, uitvoering en het onderhoud van uw noodverlichtingplan. 
Monteur gezocht!