Toegangscontrole appartement

Toegangscontrolesysteem appartement Den Haag

In een vier verdiepingen tellend appartementencomplex in Den Haag worden twee verdiepingen compleet verbouwd. De vier appartementen zijn met een trap en lift te bereiken. Aan de achterzijde loopt een nooddtrap die uitkomt op de balkons. Om alles in en rondom de appartementen te beveiligen heeft de eigenaar Flitz Beveiligingstechniek gevraagd om diverse beveiligingssystemen te installeren. In de centrale hal en parkeerkelder zitten readers die zijn aangesloten op een toegangscontrolesysteem, drie appartementen zijn voorzien van een alarmsysteem, type Alphavision ML met brandmelders, in en rondom het complex is een Axis IP camerasysteem geinstalleerd en op strategische plekken is LED schrikverlichting aangebracht. 

Toegangscontrolesysteem Aritech :

Indien een ongewenst persoon het complex binnen komt, zal hij niet verder kunnen komen dan de centrale hal of parkeerkelder. Om de lift te kunnen bedienen of de deur naar de trap te kunnen openen dient een TAG (sleutelhanger) te worden aangeboden bij een reader. De lift zal dan naar beneden komen en open gaan. Voor het toegangscontrolesysteem is gekozen voor een systeem van Aritech. Het systeem is gekoppeld aan het reeds aanwezige domotica systeem in het complex. Het systeem bestaat uit touchscreen in de appartementen die zijn gekoppeld aan het intercomsysteem, de trappenhuis verlichting en het bedienen van de lift voor bezoekers. 

Axis IP camerasysteem met opnamesoftware Milestone :

Om het complex zowel buiten als binnen in de gaten te houden hebben we een Axis IP camerasysteem gemonteerd met vier buitencamera's, type P3384-VE en twee binnencamera's, type M3006-V. De klant had als wens om vier camera's op kleur te laten spuiten. De camera's aan de voorzijde en zijkant zijn zwart gespoten, één binnencamera heeft de kleur rood/roze. Om de beelden te kunnen opnemen is er gekozen voor opnamesoftware van Milestone. Het is gelukt om de camera's in te koppelen op de touchscreens. Zo kan elke bewoner alle camera's bekijken op het touchscreen. De opname PC staat in een algemene ruimte. Hier kunnen de beelden worden terug gekeken door de beheerder van het pand. 

Draadloos alarmsysteem Alphavision ML :

In drie appartementen hebben wij een draadloos alarmsysteem gemonteerd. Door de noodtrap en het balkon aan de achterzijde van het complex zijn alle kamers te benaderen van buitenaf. In één appartement was de wens om de bedienpanelen in het zwart te installeren. Deze zijn dan ook speciaal voor hem op kleur gespoten. Het alarmsysteem is voorzien van deurcontacten op alle deuren en ramen, ruimtelijke detectie is alle ruimtes en drie brandmelders. De (alarm)meldingen gaan met de geintegreerde internetkiezer over het internet naar de meldkamer.

LED schrikverlichting met draadloze bewegingsmelders :

In de steeg en de achterzijde van het appartementencomplex is LED schrikverlichting aangebracht. De verlichitng word door meerdere bewegingsmelders ingeschakeld. Doordat er meerdere, voor bekabeling onbereikbare locaties zijn, is er gekozen voor draadloze bewegingsmelders. Deze schakelen in verschillende scenario's de verlichting. Hierdoor word een ongewenst persoon snel opgemerkt, volop in het licht gezet en hierdoor goed gefilmd.

Monteur gezocht!